studio

In 1993 opent Bas in de binnenstad van Zutphen zijn Beeldhonger studio. Het is tevens de naam waarmee hij zich presenteert bij potentiële opdrachtgevers.
Voor die tijd heeft hij voor zijn studiowerk, zoals de omslagen voor het vaktijdschrift Verkopen, de ruimte van een collega gehuurd. Het zijn vaak theatrale ensceneringen.

Voor het uitwerken van opdrachten kan hij nu niet alleen beschikken over een studio, maar hij schaft ook nieuwe apparatuur aan en volgt een cursus digitale fotografie aan de fotovakschool. “Voor je er echt handig in bent duurt het wel even, maar het moet een mogelijkheid zijn werk naar je toe te trekken.”
Dat lukt. Hij krijgt de opdracht foto’s te maken voor een aantal bedrijfsfolders en –magazines. Daarbij prevaleert zijn voorkeur voor documentaire fotografie. Hiernaast een selectie uit de reportages die hij daarvoor maakt. In de eerste reeks betreft het handel en industrie, in de tweede reeks organisaties waarin de zorg een rol speelt.
Onder affiches & folders vooral veel geënsceneerde en bewerkte foto’s, voor het theater, maar ook voor andere opdrachtgevers.

In een artikel in de Gelderlander ter gelegenheid van de opening, Een goede foto blijft hangen, komt Bas uitgebreid aan het woord. Over de studio, zijn voorkeuren en fotografie in het algemeen.